Turneu ndërkombëtar në BERN (SUI) 100 Vjetori i Pavarësise se Shqiperise

Aller au contenu

Menu principal

Texte

Turneu ndërkombëtar në shah « 100 vjetori i pavaresis së Shqipëris « Bern (SUI)
21-27 DHJETOR 2012
Turneu ndërkombëtar në shah për nderë të 100 vjetorit të pavaresis së Shqipëris u mbajt në Bern nga data 21-27 dhjetor 2012 ku pjesëmarrës ishin tre shahistë të huaj dhe tre Kosovar.
Turneu u zhvillua në Hotel Linde në Stetlen (Bern) me pjesmarrjen e GM Georgiev,GM Rusev,IM Arnaudov,FM Murtez Hondozi,FM Afrim Fejzullahu dhe FM Avni Ermeni.
Mbas 11 xhirove të zhvilluara fitues i turneut të parë ndërkombëtar në shah doli kryemjeshtri nga Bullgaria Vladimir Georgiev
Turneu ishte i pranuar nga Fide(Fedrata ndërkombëtare e shahut) edhe zyrtarisht dhe në muajn shkurte edhe do të rejtingohet.
Vlen të veçohet se në këtë turne normen për mjeshtër ndërkombëtar e fitoj shahisti Kosovar FM Murtez Hondozi i cili tuboi 5.5 pikë gje që mundë të llogaritet si sukses për shahun Kosovar.
Tabela përfundimtare e turnet të mbyllur :
1.GM Vladimir Georgiev
2.GM Krasimir Rusev
3.FM Murtez Hondozi
4.IM Petar Arnaudov
5.FM Afrim Fejzullahu
6.FM Avni Ermeni
Gjatë turneut kryesore u mbajt edhe turneu me lëvizje të shpejta 5 min për shahistë me një pjesmarrje masovike të shahistëve që jetojnë dhe veprojn në diaspor, si në Zvicër po ashtu edhe në Gjermani dhe Francë
Tabela përfundimtare  e turneut me lëvizje të shpejta:
1.GM Vladimir Georgiev 10 pikë
2.FM Murtez Hondozi 8.5 pikë
3.FM Avni Ermeni 8.5 pikë
4.GM Krasimir Rusev 8.5 pikë
5.FM Afrim Fejzullahu 7.0 pikë
6.FM Mahmut Xheladini 6.5 pikë
7.IM Peter Arnaudov 5.5 pikër
8.Nysret Krasniqi 4.0 pikë
9.FM.N.Melkumjanc 3.0 pikë
10.Rashit Rashiti 2.5 pikë
11.Mahir D. 2.0 pikë
12 SH.Koka 0.0 pikë
Turneu i dytë ndërkombëtar në shah pritet të mbahet në Francë për nderë të Pavaresis së Kosoves në muajn shkurt 2013.


Retourner au contenu | Retourner au menu