Olimpiada e 42-të e shahut Baku (AZB)

Aller au contenu

Menu principal :

Lajmi i fundit
Kosova në BAKU...
- Shahistët Armenian nuk do të janë pjesëmarrës në Olimpiaden Botërore në Baku në një intervist me gazeten"Armenpress" nënkryetari i federates së Armenis kryemjeshtri Smbad Lputyan tha se ekipa olimpike e Armenis nuk do të luan në olimpiaden që mbahet në Baku,ky vendim është i bazuar mbas diskutimeve në Federatë.

Në Baku (AZB) do të mbahet olimpiada e 42-të e shahut dhe kombëtarja e Kosovës për herë të parë do të jetë pjesëmarrëse dhe lirisht mund të thuhet se në vitin 2016 për shahun kosovar edhe një herë u shkrua historia. Një pjesëmarrje historike në vetë faktin se për herë të parë mbas pranimit në Fide jemi aty ku e gjithë bota do të jetë pjesëmarrëse.Mbasi u shkrua historia me rrugëtimin evropian në Reykjavik(Island) vitin e kaluar kjo histori rrumbullakësohet edhe me një rrugëtim të gjatë deri në Baku (Azerbejian) dhe kombëtarja e Kosovës do të kryen obligimet e veta ndaj partnerve ndërkombëtar që dy vite më herët e pranuan si anëtare të saj në një familje të madhe botërore... 
REZULTATET E EKIPES KOMBËTARE NË BAKU
REZULTATET
Xhiroja 1 : Kosova-Kina 0:4
Xhiroja 2 : Guam-Kosova 0:4
Xhiroja 3 : Kosova-Venezuela 0:4
Xhiroja 4 : Mexico-Kosova 3:1
Xhiroja 5 : Papua New Guinea-Kosova 0:4
Xhiroja 6 : Kosova-Libanon 3:1
Xhiroja 7:Kosova-Egjipti 2.5:1.5
Xhiroja 8: Qatari-Kosova 3.5:0.5
Xhiroja 9:Kosova-Maqedonia 0.5:3.5
Xhiroja 10:Angola-Kosova 2.5:1.5
Xhiroja 11:Kosova-Guatemala 2.5:1.5

Galeri
 
Retourner au contenu | Retourner au menu