Kampionati Evropian ekipor 2015

Go to content

Main menu:

Modifikimi i fundit
Me 12 shtator përfundoi regjistrimi i ekipeve për Kampionatin ekipor Evropian dhe nga ky moment do të filloj edhe lista e shahistëve që përfaqësojn shtetet e tyre
Lista e disa ekipeve që konfirmuan shahistët e tyre
shumë shpejtë 39 shtetet do të janë të publikuara në adresen zyrtare me shahistët që janë zgjedhur nga federatat dhe selektorët e tyre.Duhet përmendur se në këtë garë pjesmarrës është edhe kampioni botëror Magnus Carlsen që është tabela e parë e kombëtares së Norvegjisë.


Lista e Kombetares
Afrim Fejzullahu - FM 2332, Kapiten 3 IM - norma
Avni Ermeni - FM 2285, 1 IM norme
Bedri Sadiku - IM 2197, mjeshter nderkombetar
Perparim Makolli - 2223, 2 IM - norma
Nderim Saraçi - 2215, Kampion aktual i Kosoves
Nga data 12 - 22.11.2015 keta shahiste do ta perfaqesojne Kosoven ne Kampionatin Evropian te shteteve ne shah qe mbahet ne Island.
Me respekt
Selektori Afrim Fejzullahu
Kampionati ekipor Evropian këtë vitë për shahistët Kosovar është i jashtëzakonshëm sepse fillojm rrugëtimin në shahun ndërkombëtar nga Islanda.
Përfaqësuesja e Kosovës edhe zyrtarisht e konfirmojë pjesamarrjen e saj në këtë evenement ndërkombëtar dhe rruga e saj është e hapur prej momentit që Fide dhe Ecu shprehen gadishmërin që të pranohemi në këto dy organizata me rëndësi.Ky kampionatë është me rëndësi të veçantë sepse Kosova takohet edhe me ato shtete që nuk na kanë njohur dhe flamuri i Kosovës rënditet në mënyrë të barabart si gjithë të tjerët !


 
Nga adresa zyrtare
Big news:Kosovo making it´s international chess debut in Reykjavík!

We are thrilled and deeply honoured to announce the arrival of the National Chess Team from Kosovo. The Chess Federation of Kosovo has today confirmed they are sending a team to the 2015 ETCC in Reykjavík.
This will mark the first time the Chess Federation of Kosovo competes in an international event!
The registration comes following recent decisions by FIDE and the ECU to accept Kosovo’s Chess Federations membership application.
They will take part in the open section and the team will be accompanied by the President of The Chess Federation of Kosovo, Mr. Nysret Avdiu.
The list of players will be published at a later date.
We welcome our dear friends from Kosovo to the 2015 ETCC in Reykjavík and wish them great success in the tournament.
Kombëtarja e Kosovës
 
Back to content | Back to main menu