Turneu ndërkombëtar në BERN (SUI) 100 Vjetori i Pavarësise se Shqiperise

Aller au contenu

Menu principal

TURNEU NDËRKOMBËTAR I PRANUAR NGA FEDERATA BOTËRORE E SHAHUT(FIDE)
LOJRAT E TURNEUT
Turneu ndërkombëtar në shah « 100 vjetori i pavaresis së Shqipëris « Bern (SUI)
21-27 DHJETOR 2012
Turneu ndërkombëtar në shah për nderë të 100 vjetorit të pavaresis së Shqipëris u mbajt në Bern nga data 21-27 dhjetor 2012 ku pjesëmarrës ishin tre shahistë të huaj dhe tre Kosovar.
Turneu u zhvillua në Hotel Linde në Stetlen (Bern) me pjesmarrjen e GM Georgiev,GM Rusev,IM Arnaudov,FM Murtez Hondozi,FM Afrim Fejzullahu dhe FM Avni Ermeni.
Mbas 11 xhirove të zhvilluara fitues i turneut të parë ndërkombëtar në shah doli kryemjeshtri nga Bullgaria Vladimir Georgiev
Turneu ishte i pranuar nga Fide(Fedrata ndërkombëtare e shahut) edhe zyrtarisht dhe në muajn shkurte edhe do të rejtingohet.
Vlen të veçohet se në këtë turne normen për mjeshtër ndërkombëtar e fitoj shahisti Kosovar FM Murtez Hondozi i cili tuboi 5.5 pikë gje që mundë të llogaritet si sukses për shahun Kosovar.
Tabela përfundimtare e turnet të mbyllur :
1.GM Vladimir Georgiev
2.GM Krasimir Rusev
3.FM Murtez Hondozi
4.IM Petar Arnaudov
5.FM Afrim Fejzullahu
6.FM Avni Ermeni
Ky turne i karakterit të mbyllur është turneu i parë ndërkombëtar mbas luftës në Kosovë me pjesmarrjen e tre shahistëve Kosovar dhe mendoi se edhe është arritur qëllimi me normen e mjeshtrit ndërkombëtar të shahistit nga Rahoveci FM Muretez Hondozit.
Shume dashamirë të shahut që jetojn në Zvicërr e përkrahën këte turne ku vlenë të veçohen shahistët:BERAT RUSHITI,Nysret Krasniqi,Xhevdet Osmani,Rashit Rushiti e shumë të tjerë ku me kontributin e tyrë e mundësuan mirëvajtjen e turneut.
Turneu i dytë ndërkombëtar do të mbahet në Francë

100th Anniversary of Independece of Albania / 100 Vjetori i Pavarësise se Shqiperise. - Dec, 21 - Dec, 27 2012
City: Bern
Country: SUI
Organizer: Afrim Fejzullahu
Tel:             0041 77 451 01 41      
Email: afrimfejzullahu@bluewin.ch
Type: Standard
Time control: Fischer system: 90 minutes + 30
Number of rounds: 11
System: Round Robin
Chief Arbiter: Matthias Gallus
Deputy Arbiter: Burhanudin Misini
Prize fund: 2000 CHF

Retourner au contenu | Retourner au menu