Kosovaret në kampionatin individual Europian 2004-2012

Aller au contenu

Menu principal

Shahistët Kosovar në kampionatet individuale Europiane nëpër vite
Përparim Makolli
Abedin Idrizaj
FM Murtez Hondozi
Naim Sahitaj
Gani Hamiti
FM Avni Ermeni
FM Afrim Fejzullahu
Driton Hajra
Sabri Halili
Burhan Misini

Janë shahistët e vetëm Kosovar që kishin nderin të janë pjesëmarrës nëpër kampionatet individuale prej viti 2004-2012.
Pjesëmarrja e shahistëve Kosovar në këtë garë me rëndësi u mundësua që të prezentohemi me flamurin e ECU dhe viteve të fundit me flamurin e Europes fal ndihmes tepër të madhe të ish kryetarit të ECU Z.Boris Kutin
Janë vetëm dy kampionate që nuk e vërtetuam pjesëmarrjen dhe atë në vitin 2008 në Plovdiv dhe vitin 2009 në Budvë.
Mendoj se edhe në Legnica (Poloni) në vitin 2013 do të janë të paktën dy pjesmarrës Kosovar.

Retourner au contenu | Retourner au menu